Ontdek de wereld

Reizen

Op Montaigne vinden we reizen belangrijk voor de ontwikkeling. Eén van onze uitgangspunten is ook ‘leren in de wereld’. Als je op reis gaat leer je van alles over andere landen en culturen.  Het is een unieke ervaring in jouw tijd op de middelbare school en helpt bij je ontwikkeling. Reizen leert je om écht verder te kijken dan je eigen omgeving, zorgt voor nieuwe interesses en je doet gelijk levenservaring op.

Korte uitstapjes

De reizen die we organiseren vinden plaats in het kader van themaweken, een vakles of projecten. Dit doen we dichtbij huis met een historische wandeling door Delft of tijdens een eerste kennismaking met de politiek op het Binnenhof.

Meerdaagse reizen

Als brugklasser ga je in oktober op brugklaskamp. Elke reis is bijzonder omdat je iets gaat ontdekken en ook de andere leerlingen en docenten beter leert kennen. In oktober gaat 3 kader (vmbo) naar de Ardennen of Duitsland, leerlingen uit 3 mavo maken dan een stedentrip naar Barcelona en leerlingen uit 4 havo gaan naar Londen. Tenslotte gaat 5 vwo naar Rome. Onze leerlingen hebben mooie herinneringen aan de reizen.

Leerlingen uit 3mavo in Barcelona