Avontuurlijk leren in Noorwegen

Vijf leerlingen van het Montaigne Lyceum zullen vanaf half januari tot en met eind februari een bijzonder avontuur beleven. Geheel volgens het motto van onze school: ‘Leren van jezelf, leren met elkaar en leren in de wereld’, zullen zij studeren aan de Folkehøgskule in Noorwegen. Dit gebeurt in samenwerking met stichting ’t Wylde Leren.

V.l.n.r.: Nikki, Esther, Sadaf, Lotje, Sue

De leerlingen zullen deel uitmaken van een groep leerlingen afkomstig van verschillende Nederlandse scholen met wie ze samen op de campus zullen verblijven.

Tijdens die zes weken zullen al die leerlingen elkaars steun en toeverlaat zijn. En ook op de twee begeleiders c.q. docenten van ’t Wylde Leren zullen ze kunnen bouwen. Zo ontstaan vriendschappen voor het leven en zullen ze vertrouwen opdoen om verantwoordelijkheid te nemen!

Het programma is zo opgebouwd dat de leerlingen ’s ochtends begeleid zelfstandig lerend hun schoolwerk doen en ’s middags en ‘s avonds kennis en ervaring opdoen voor het grote einddoel: een 5 daagse tentexpeditie op een winterse hoogvlakte.

Naast kennis en vaardigheden voor de expeditie, zullen de leerlingen zich vooral ook op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen.
Hoe ga je om met elkaar als je zes weken lang steeds in elkaars aanwezigheid verkeert?
Hoe neem je leiding en verantwoordelijkheid zowel voor jezelf als je schoolwerk of in een groep? Hoe zorg je voor een goede samenwerking met z’n allen?

De leerlingen zullen tijdens die weken ook zichzelf tegenkomen, grenzen moeten verleggen en vele leermomenten opdoen.

Al met al zal het een bijzondere ervaring voor deze vijf leerlingen zijn!

10 jan 2020

10 jun 2020

Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

Nieuws

02 jun 2020

Montaigne weer naar school

Op dinsdag 2 juni mochten we, en alle VO scholen in Nederland, onze leerlingen weer verwelkomen na een lange periode van afwezigheid door de ...

Nieuws

18 mei 2020

Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder” Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en ...

Nieuws