Wiskundetoppers op het Montaigne Lyceum

Vorige week vrijdag is een team van vier leerlingen winnaar geworden van de landelijke wiskunde B-dag. De vier prijswinnaars, meiden uit 6V met een wiskundeknobbel, zijn bijzonder verguld met deze prestigieuze prijs en hun docenten natuurlijk niet minder. Gewoonlijk vindt deze feestelijke gebeurtenis plaats in het Academiegebouw in Utrecht maar vanwege de corona-maatregelen werden de winnaars online bekend gemaakt door de heren en dames professoren.

In een lokaal op het Montaigne Lyceum zaten leerlingen Floor Broos, Renza Overgaauw, Naomi Zwaneveld en Nynke de Koning en hun wiskundedocenten Robert Linders en Gerdien Zijlstra in spanning te wachten op de uitslag. Groot was de verrassing en blijdschap toen bleek dat het Montaigne team uit 1000 teams van 80 deelnemende scholen als beste uit de bus kwam. De opdracht was om uit te vinden hoe je een jongleerpatronen wiskundig kan noteren en hoe je wiskundig kan bepalen of een patroon gegooid kan worden.

De jury schreef onder andere: ‘De leerlingen zijn wiskundig heel creatief geweest, hebben duidelijke bewijzen geleverd en alles goed en helder opgeschreven. Er was geen discussie over: deze leerlingen verdienen de eerste plek’.

Rector Renate de Vries: “Al jaren hoort het Montaigne Lyceum bij de top tien van wiskundig Nederland en na vorig jaar eerste te zijn geworden op de wiskunde A-dag zijn we heel trots dat onze leerlingen ook de hoofdprijs van de wiskunde B-dag hebben binnengesleept.”

Binnenkort zal Naomi overigens nog meedoen aan een internationale wiskundedag. We wensen haar daarvoor heel veel succes. Natuurlijk hopen zij en haar klasgenoten en docenten voor opnieuw een prachtig resultaat.

Op de foto van links naar rechts: Naomi, Floor, Nynke en Renza
Op de voorgrond wiskundedocenten mevrouw Zijlstra en de heer Linders

https://www.posthoorn-online.nl/nieuws/actueel/109059/vier-wiskundetoppers-op-montaigne-lyceum-ypenburg

22 mrt 2021

16 jul 2021

Félicitations

Nieuws

17 jun 2021

VMBO KADER: 100% GESLAAGD!

Wat begon als een spannende dag voor de Montaigne examenkandidaten en docenten van vmbo kader eindigde in een jubelstemming: alle leerlingen geslaagd! Een 100% ...

Nieuws

11 jun 2021

Feest voor de geslaagden

Donderdag 10 juni was een spannende dag voor de examenleerlingen van mavo, havo en vwo. Die dag hoorden zij of zij geslaagd waren. Voor ...

Nieuws