Handige hulpmiddelen

Ooievaarspas / Stichting Leergeld Den Haag / Delftpas

Ooievaarspas (Den Haag)

De gemeente wil voorkomen dat kinderen niet mee kunnen doen aan de extra activiteiten op school. Daarom heeft de Gemeente Den Haag een zogenaamde ooievaarspas. Daarmee kunt u korting krijgen op de ouderbijdrage. Meer weten? Kijk op de website van de Ooievaarspas.

Handige info:

Stichting Leergeld Den Haag

Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar, waarvan de ouders een laag inkomen hebben. Dit doen ze bijvoorbeeld door het verstrekken van verschillende leermiddelen (zoals computers en sportkleding). Meer informatie over Stichting Leergeld Den Haag vindt u op hun website. [LINKEN]

Delftpas

Bent u Delftpashouder en heeft uw kind een gratis pas? Dan stort de gemeente Delft een tegemoetkoming in de schoolkosten op de pas van uw kind. Met het tegoed kunt u in winkels school- en sportspullen kopen en op school een gedeelte van de ouderbijdrage betalen.

Het tegoed wat u ontvangt is:

De tegemoetkoming in de ouderbijdrage op scholen is maximaal:

Kijk voor de precieze voorwaarden en toelichting op de website van Gemeente Delft.