Verdiepen in de bèta

Bèta programma

Vwo- en havoleerlingen die bèta en techniek leuk vinden, kunnen hier vanaf de brugklas de focus op leggen. Bij het vak ‘Technisch ontwerpen’ leren ze de verschillende stappen van het ontwerpproces. Hoe drijf je bijvoorbeeld een papieren vliegtuig of auto van lego met ballonnen aan? In de tweede en derde klas werken de leerlingen iedere periode aan een grote opdracht. Denk aan het bouwen van een brug of het ontwerpen van een website. Samenwerken is hierbij erg belangrijk. In de bovenbouw kunnen ze kiezen voor het vak Natuur, Leven en Technologie, dat eveneens thematisch en projectmatig georganiseerd is. Een prachtig traject.

Eureka Cup

In de tweede helft van het jaar nemen de leerlingen deel aan de Eureka Cup. Dé wedstrijd voor technologie en wetenschap. Middelbare scholieren moeten een ontwerp maken om technologische en (natuur)wetenschappelijke vraagstukken op te lossen. Dit doen ze voor een aantal grote bedrijven en organisaties in Nederland.  Montaigne doet jaarlijks mee aan deze uitdagende wedstrijd.

Meer interesse in techniek? Bekijk onze masterclasses!