Een gezonde levensstijl

Gezondheid

Sport en bewegen

Op onze school krijgt elke klas twee tot vier uur gym in de week. Bewegen is goed voor de gezondheid en maakt je hoofd even leeg. Jaarlijks organiseren we een binnen- en buitensportdag en zijn er diverse sportactiviteiten voor leerlingen. Ons eigen hockey- en voetbalteam doet mee aan verschillende toernooien. De jaarlijkse Montaigneloop is een hoogtepunt van het jaar. Leerlingen strijden met elkaar om de beste tijd en de felbegeerde wisselbeker. Leerlingen met sport als examenvak organiseren dit populaire hardloopevenement. Interesse in sport? Schrijf je dan in voor onze masterclass sport voor brugklassers!

Gezonde schoolkantine

We vinden een gezonde leefstijl belangrijk. Om deze reden hebben wij sinds 2014 een gezonde schoolkantine. Onze schoolkantine valt in de categorie ‘goud’.  Dit betekent dat minimaal 80% van het eten en drinken in de kantine een betere, gezonde keuze is. Ook helpen de uitstraling en inrichting van onze kantine bij het maken van gezonde keuzes. Elk jaar wordt het kantine-aanbod aan de hand van een Kantinescan in kaart gebracht en wordt de uitkomst gepresenteerd aan de directie.

Rookvrije school

Sinds schooljaar 2018-2019 is het Montaigne Lyceum een rookvrije school. Dit betekent dat er in de school en op het schoolterrein niet gerookt mag worden. Dit geldt voor de leerlingen en het personeel.