Beslagen ten ijs komen

Menu

Beslagen ten ijs komen

Iedereen wil natuurlijk goed beslagen ten ijs komen voor het maken van een toets of examen. Helaas gaat dat niet bij iedereen vanzelf. Daarom ondersteunen wij onze leerlingen daar graag bij.

Faalanst & examenvrees

Om te ontdekken welke leerlingen faalangst hebben, nemen we voor de herfstvakantie bij alle leerlingen van de tweede klas de SSAT (Situatie Specifieke Angst Test) af. Deze psychologische test maken de leerlingen op de computer. Ouders ontvangen vooraf per brief informatie en geven wel of geen toestemming voor de test.

Cursus ‘Leren omgaan met faalangst’

Als uit de test blijkt dat een leerling last heeft van faalangst gaan we hierover in gesprek. Dit doen we met een eigen docent, die zich hierin heeft gespecialiseerd. Als er inderdaad faalangst geconstateerd wordt, kan de leerling onze interne cursus ‘Leren omgaan met faalangst’ volgen. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten, waarin leerlingen leren om hun angsten onder ogen te zien en positief te denken over zichzelf. De leerlingen krijgen ook huiswerk mee om te oefenen met wat ze hebben geleerd.

Examenvreestraining

In het jaar voor het examen doen alle leerlingen een test voor examenvrees. Als leerlingen examenvrees blijken te hebben, krijgen ze een interne cursus specifiek gericht op toetssituaties. De training is gericht op leerlingen in de laatste twee jaar van school en bestaat uit zes bijeenkomsten. Ze leren zich ontspannen tijdens toetsen, krijgen trucs aangeleerd uit bijvoorbeeld mindfulness en oefenen met het omzetten van negatieve naar positieve gedachten.