Kunst als examenvak

Kunstvakken

In de onderbouw bieden we drie tot vier uur per week het vak kunst en techniek aan. In klas drie en vier kunnen de mavo-leerlingen kunstvakken 2 (KV2) als examenvak kiezen. KV2 is geschikt voor leerlingen die creatief bezig willen zijn en zich willen verdiepen in onderdelen als handvaardigheid, techniek, tekenen, schilderen of audiovisuele vormgeving zoals foto, film en animatie.

Verdiepen in kunst

Naast dat leerlingen meer leren over de door hen gekozen techniek, kijken zij samen met de docent naar kunst. Want waar moet je op letten als het om kunst gaat? Als de leerling interesse heeft in een creatieve vervolgopleiding, dan biedt een kunstvak de mogelijkheid om een portfolio op te bouwen. Het vak geeft leerlingen daarmee een voorsprong bij vervolgopleidingen als het Grafisch Lyceum, de Modevakschool, de Foto-opleiding of het Hout- en Meubileringscollege.

Meer interesse in kunst? Neem dan ook eens een kijkje bij onze masterclasses!