Doorstromen naar de havo

Havo in zes jaar

Een deel van de mavo-leerlingen wil graag doorstromen naar de havo in plaats van naar het mbo. Het Montaigne Lyceum wil deze doorstroom soepel laten verlopen en biedt mavo-leerlingen die graag willen doorstromen daarvoor begeleiding aan. We noemen dit programma: de havo in zes jaar (4 jaar mavo, gevolgd door 2 jaar havo).

Wat houdt dit traject in?

In dit ondersteuningsprogramma kunnen leerlingen het mavo- én havo-diploma behalen in zes jaar. In het examenjaar van de mavo vormen deze ambitieuze leerlingen samen ook een zogenaamde HI6-groep waarin ze extra Nederlands, Engels en wiskunde krijgen. Daarmee geven we ze net iets extra’s mee, zodat zij het havo-niveau goed aankunnen. Na het behalen van de mavo-diploma na vier jaar, stromen de leerlingen door naar 4 havo. In de eerste helft van 4havo vervolgens worden de leerlingen nog eens extra begeleid, zodat ze een goede landing maken in de havo en vervolgens op eigen kracht verder kunnen.