Montaigne wiskunde successen

De afgelopen weken heeft een groot aantal leerlingen meegedaan met een tweetal landelijke wiskunde wedstrijden: de wiskunde A-lympiade en de wiskunde Olympiade.

Wiskunde A-lypmiade
Trots zijn we op het team van het Montaigne Lyceum dat zich wist te plaatsen voor de finale van de wiskunde A-lympiade. Het Montaigne-team bestaat uit Renske, Laura en Nienke. Het team is geselecteerd om 13 en 14 maart een finale opdracht uit te voeren.

V.l.n.r.: Laura, Renske, Nienke


Ruim 70 scholen met meer dan 900 teams deden mee en in totaal zijn er 29 werkstukken ingestuurd om mee te dingen naar de finaleplaats. Ook dit jaar weer zijn er deelnemers uit Nederland, Denemarken, Duitsland, Kroatië, St. Maarten, Aruba en Japan.

De finale vindt plaats op zaterdag 14 maart aanstaande. Op vrijdag 13 maart worden de teams van de scholen verwacht in een hotel in Garderen.
Daar krijgen de finalisten instructies voor de finale opdracht en gaan de teams aan de slag om de presentatie van hun werkstuk voor te bereiden.

Docenten, begeleiders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij de presentatie van de werkstukken aanwezig te zijn, op zaterdagmiddag 14 maart van 14.15-15.45 uur. De finale vindt plaats in het West Cord Hotel Veluwe in Garderen.
Wij wensen de finalisten heel veel succes.

Wiskunde Olympiade
Dit jaar deden 328 scholen, met in totaal 7928 leerlingen,  mee aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Ook het Montaigne Lyceum deed mee met 23 leerlingen. 

Acht van onze leerlingen zijn door naar de tweede ronde. Dat betekent dat zij tot de beste 12% beste leerlingen behoren die meegedaan hebben aan de Wiskunde Olympiade.

Gefeliciteerd Daan, Brandon en Mika uit 4vwo. En Tygo, Ward, Jesper, Bauke en Naomi uit 5vwo. Heel veel succes op 13 maart bij de tweede ronde op de TU Delft.

13 feb 2020

10 jun 2020

Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

Nieuws

02 jun 2020

Montaigne weer naar school

Op dinsdag 2 juni mochten we, en alle VO scholen in Nederland, onze leerlingen weer verwelkomen na een lange periode van afwezigheid door de ...

Nieuws

18 mei 2020

Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder” Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en ...

Nieuws