Montaigne meiden winnen wiskunde A-lympiade 2019-2020

In deze tijd van minder leuke berichten hebben wij heel goed nieuws over de uitslag van de wiskunde A-lympiade die eind maart gehouden is.
Montaigne leerlingen Renske Wien, Nienke van der Aar en Laura van Santen wisten, samen met ‘Herten’ de eerste plaats te veroveren.

De jury schreef het volgende in het juryrapport:
“Een buitengewoon prettig leesbaar verslag, waarbij het zelf ontworpen spel niet alleen zeer interessant maar ook leuk om te spelen is. De verschillende spelen zijn op basis van spelresultaten statistisch geanalyseerd – door theoretische kansen in het verhaal te betrekken was dit werkstuk nog sterker geweest. De uitleg van conclusies en berekeningen is zeer duidelijk, en de keuze om met proefspelers te werken bij het onderzoek pakt goed uit.
Al met al een werkstuk dat het warad is om (gedeeld) winnaar te zijn van deze Alympiade-finale”.

Een mooi bericht om trots op te zijn. Van harte gefeliciteerd.

22 apr 2020

10 jun 2020

Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

Nieuws

02 jun 2020

Montaigne weer naar school

Op dinsdag 2 juni mochten we, en alle VO scholen in Nederland, onze leerlingen weer verwelkomen na een lange periode van afwezigheid door de ...

Nieuws

18 mei 2020

Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder” Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en ...

Nieuws