Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder”

Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en doen. Tijd en energie steken in het helpen van anderen en het verbeteren van de wereld. Met andere woorden: verschil maken. Zij verdienen een steuntje in de rug. Young Impact geeft jongeren het podium om aan heel Nederland te laten zien dat jongeren nú al een positieve impact maken op allerlei gebied.

Dit jaar werden voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt. De Young Impact Award is dé onderscheiding voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor de samenleving.

Eén van de genomineerden was Montaigne-leerling Sara. Sara timmert al een tijdje aan de weg waar het gaat om bewustwording bij jongeren voor het klimaat. Vorig jaar was Sara één van de vele jongeren die naar New York gingen om aanwezig te zijn bij de VN-klimaattop. Zij was daar in goed gezelschap van premier Rutte en minister Kaag.
En nu de winnaar van de Young Impact Award Environment. Dat geef Sara weer een boost om zich in te blijven zetten om verschil te blijven maken om de wereld te verbeteren.

Er werden 6 awards uitgereikt in de categorieën Environment, Education, Creativity, Health, Community en Coronahulp. Naast de zes awards wordt ook de George Maduro Prijs uitgereikt. Dit is dé ultieme onderscheiding voor een jongere die zich belangeloos inzet voor de samenleving en gaat gepaard met een jaar lang ambassadeurschap van Young Impact.

Als Montaigne Lyceum zijn wij natuurlijk ontzettend trots op Sara en feliciteren haar van harte met deze bijzondere prijs.

18 mei 2020

10 jun 2020

Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

Nieuws

02 jun 2020

Montaigne weer naar school

Op dinsdag 2 juni mochten we, en alle VO scholen in Nederland, onze leerlingen weer verwelkomen na een lange periode van afwezigheid door de ...

Nieuws

18 mei 2020

Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder” Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en ...

Nieuws