Montaigne Filmfestival in Filmhuis Den Haag

Op vrijdag 18 december gaan de 4havo, 4- en 5vwo klassen naar het 2020 Filmfestival in het Filmhuis Den Haag. Het 2020 Filmfestival is georganiseerd door en voor leerlingen. Een groepje leerlingen is de afgelopen periode elke dinsdagmiddag bij elkaar gekomen om een thema te bedenken, films uit te kiezen, een trailer op te nemen en een poster te ontwerpen.

We hebben vijf unieke films geselecteerd. De leerlingen kunnen zelf kiezen naar welke film ze gaan. Ze krijgen van te voren slechts één scène van de film te zien en zullen daaruit de keuze van hun film moeten maken. Hierdoor moeten ze dus een sprong in het diepe maken. De films hebben we de codenamen Winter, Lente, Zomer, Herfst en Avonturier gegeven. De Avonturier film is nog niet in première gegaan. Het is dus heel bijzonder en leuk dat wij deze film op ons filmfestival mogen draaien.

Gelukkig mag het festival nog steeds door gaan, maar door het coronavirus zullen de leerlingen in kleinere groepjes de films gaan bekijken.

Bezoek ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCbSlvVciEujBz_t_i0dgT0g

11 dec 2020

15 jan 2021

Opdracht: skelet bouwen

Nieuws

15 jan 2021

Skelet opdrachten Montaigne Lyceum

Deze foto's laten zien hoe de leerlingen thuis aan de slag zijn gegaan met de online opdrachten. Margot uit 1Ha en Krijn uit 1Va ...

Nieuws

14 jan 2021

Online kennismakingslessen Montaigne Lyceum

Wilt u ook een persoonlijke kennismaking met onze school? Geef u dan op voor een persoonlijke ontmoeting tussen u en uw kind met een ...

Nieuws