Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

In mei vonden de jaarlijkse Eureka!Cup wedstrijden, georganiseerd door de Stichting Techniekpromotie, weer plaats. Van het Montaigne Lyceum deden drie teams, elk team bestaande uit 5 leerlingen, mee aan de wedstrijd. De teams werden gevormd door leerlingen uit 3vwo.
Onder leiding van de docenten mevrouw Koster en de heer Leeman werden de leerlingen tijdens de lessen technisch ontwerpen begeleid bij de opdracht. 

Het doel van de Eureka!Cup is het enthousiasmeren van leerlingen voor wetenschap en technologie (w&t). De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Het project laat toepassingen zien van technologie en natuurwetenschappen in relatie tot een maatschappelijk relevant onderwerp. Samen met bedrijven en overheidsinstellingen, dit jaar de Rabobank, het ministerie van defensie, OTIB, Politie, Ingenieursbureau Amsterdam en Kuijpers, worden ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren.

Onze leerlingen hebben gewerkt aan de opdracht van OTIB, waarbij ze een levensloopbestendige woning hebben ontworpen waarbij ze gebruik maakten van installatietechniek.  


Vanwege corona moesten de teams halverwege het project ineens vanuit huis werken en op afstand hun taken verdelen. De teams hebben dat zo goed gedaan dat ze een aantal weken geleden hun idee mochten verdedigen voor de jury via een Teams meeting.

Trots kunnen we melden dat de drie teams van het Montaigne Lyceum dit jaar samen de eerste prijs in de wacht hebben gesleept. De prijs wordt binnenkort op school uitgereikt aan de leerlingen.

10 jun 2020

10 jun 2020

Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

Nieuws

02 jun 2020

Montaigne weer naar school

Op dinsdag 2 juni mochten we, en alle VO scholen in Nederland, onze leerlingen weer verwelkomen na een lange periode van afwezigheid door de ...

Nieuws

18 mei 2020

Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder” Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en ...

Nieuws