Ontwikkel je talent

Masterclasses

In de brugklas kunnen gemotiveerde leerlingen masterclasses volgen om hun talent te ontwikkelen. Bekijk hieronder een opsomming van alle masterclasses.

Masterclass Warhammer

Warhammer is een miniatuur legerspel dat wordt gespeeld in een fantasywereld. Leerlingen gaan aan de slag met het maken van miniaturen uit plastic, zodat veldslagen met zelfgebouwde legers op een speelveld nagespeeld kunnen worden. De miniaturen worden geschilderd en verder aangekleed. Hiervoor is veel geduld, een kritische blik en doorzettingsvermogen nodig. Ook de omgeving van het spel, denk hierbij aan bergen, rivieren, bomen of gebouwen, maken de leerlingen zelf.

Masterclass creatief schrijven

In deze masterclass gaan de deelnemers op zoek naar inspiratie; van welke verhalen worden leerlingen enthousiast? Ook wordt een kort verhaal geanalyseerd, waarbij de leerlingen de schrijftermen en methodes benoemen. Vervolgens gaan de leerlingen aan de hand van schrijfopdrachten werken aan een eigen kort verhaal. Dit wordt gevolgd door het ‘voorlezen uit eigen werk’.

Masterclass muziek

Muzikale leerlingen kunnen zich opgeven voor wekelijkse muzieklessen. Het eerste blok is oriënterend bedoeld en richt zich op percussie-instrumenten. In het tweede blok kunnen de leerlingen overstappen op een melodisch instrument. Ze gaan een bestaand lied instuderen; hierbij ligt de nadruk op samen muziek maken. Tijdens het derde blok maken de leerlingen een eigen compositie en werken we aan optredens op de open dag en Montaigne on Stage.

Masterclass theater

Wat heb je nodig om een goede rol neer te kunnen zetten? De docent begint bij de basis: personages, situaties en het verhaal. Hierbij behandelen we (non-)verbale communicatie, observeren en feedback geven/krijgen. Het is een leuke introductie op het gebied van theater, waarbij het niet nodig is om ervaring te hebben.

Masterclass kunst

Deze masterclass is perfect voor creatieve geesten. Er worden onder andere verschillende schilderstijlen aangeleerd, bij het Grafisch Atelier in Den Haag leren we over grafische technieken zoals zeefdrukken. De leerlingen gaan ook aan de slag met klei en we maken een megabeeld van schuim.

Masterclass programmeren

Hoe leuk is het als je een robot kunt aansturen of de computer een tekening kan laten maken? In deze masterclass ontdekken leerlingen wat er mogelijk is op het gebied van programmeren. We beginnen met het programma Scratch, waarmee je beeldend leert programmeren. Vervolgens stappen we over op de codetaal Python om de MicroBit (een kleine computer) aan te sturen.

Masterclass sport

Sportieve leerlingen kunnen hun hart ophalen bij onze masterclass. In elke periode worden twee meer bijzondere sporten aangeboden, als extra naast het normale sportprogramma. Samen beach volleybal spelen in het zand, leren trampoline springen of kennismaken met krav maga.