Leerlingen aan het woord

Leerlingen aan het woord

Als school is het lastig om zelf te vertellen wat leerlingen hier fijn vinden. Daarom laten we graag een paar van onze leerlingen aan het woord. In hun eigen woorden vertellen ze wat het Montaigne Lyceum voor hen zo bijzonder maakt.

Joël Hendriks (18)

Joël Hendriks

“Op het Montaigne Lyceum kan ik mezelf zijn, omdat er een veilige sfeer in de school hangt. Door het domeinonderwijs kan ik zelf kiezen aan welk vak ik wil werken en er zijn altijd vakdocenten aanwezig die je kunnen helpen. Deze combinatie van veiligheid en vrijheid stimuleert mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn zelfstandigheid. Voor mij is het Montaigne Lyceum dus de ideale school!”

Anaïs Prince (15)

Anaïs Prince

Hoe zag jouw eerste dagen op het Montaigne Lyceum eruit?
“We deden toen vooral veel kennismakingsspellen. Ik kende nog niemand, dus ik vond het wel fijn om mijn nieuwe klasgenoten op een leuke manier beter te leren kennen!”

Welke reis heb je met school gemaakt tot nu toe?
“Ik heb meerdere reizen gemaakt, maar de reis naar York vond ik het allerleukste. Het was echt ontzettend gezellig op de boot en in York zelf was het ook heel leuk. We moesten opdrachten doen door de stad en raakten daardoor met mensen in gesprek. Het was gewoon super!”

Wat is een leuke extra van het Montaigne Lyceum?
“Aan het eind van elk schooljaar gaan we altijd naar een pretpark samen. Dat is echt een leuke afsluiting van het jaar. Ik ken niet veel andere scholen die dat doen.”

Nout Hoordhoek Hegt (14)

Waarom heb jij voor het Montaigne Lyceum gekozen?
“Ik vond (en vind) het een leuke en gezellige school. Dat was ook de reden dat ik voor het Montaigne gekozen had. De sfeer en de mensen voelde heel goed aan en tijdens mijn eerste schooldagen werd ik steeds zekerder van mijn keuze. Ik vond het gevoel heel fijn, de mensen waren aardig en geduldig. Het gaf mij een geborgen gevoel.”

Wat vind jij het leukste aan het Montaigne Lyceum?
“De sfeer! Het is altijd gezellig en voelt goed. Ik vind dat heel belangrijk voor een school. Als een school je dat gevoel niet kan geven, is het misschien niet de juiste school voor jou.”

Hoe zou je de band met je klasgenoten omschrijven?
“Goed. We gaan als klas heel goed met elkaar om. Weinig spanningen en onze mentor is ook leuk. Op school leeft het; er is altijd geluid en gelach. Ik vind de schoolfeesten met mijn klasgenoten ook erg leuk. Ze zitten goed in elkaar en het is altijd gezellig; van mij mogen er veel meer zijn.”

Deniz Sözeri (16)

Deniz Sözeri

Kun je de eerste dagen op het Montaigne Lyceum nog herinneren?
“Wat we precies hebben gedaan, weet ik niet meer. Maar ik kan me wel herinneren dat ik me niet ongemakkelijk of vervelend voelde. Ik voelde mij direct op mijn plek en dat was heel fijn.”

Wat vind jij bijzonder aan het Montaigne Lyceum?
“Het leukste aan het Montaigne vind ik de manier van leren. We krijgen in verhouding tot de meeste andere scholen veel vrijheid. Deze vrijheid leert je om zelfstandig te werken. Dat vind ik erg fijn.”

Wat is je lievelingsvak?
“Dit is een moeilijke vraag, want ik heb niet één vak dat ik het leukste vind. Elk vak heeft wel wat leuks. Maar maatschappijwetenschappen en kunst vind ik allebei erg leuk!”