Benelux debattoernooi ervaring

Zaterdag 30 november was het zover: het Benelux debattoernooi in Rotterdam.

Reizend met de metro verwisselden we op het laatste moment een aantal gedachten, bereidden wij stellingen en speeches voor en lachten we. Nerveus, gespannen, maar toch opgetogen kwamen wij aan bij het Erasmiaans Gymnasium te Rotterdam.

Bauke en Ozair zouden meedoen aan het onderdeel retorica. Dat betreft het houden van drie speeches, waarvan twee volledig geïmproviseerd.

Nienke, Deniz, Rían, Furat en Lili debatteerden aan de andere kant met 3 teams over de volgende stellingen onder aanvoering van begeleider, en tevens docent maatschappijwetenschappen, de heer Paltoe:

Het Lagerhuis+team won alle drie de debatten door een uitstekende combinatie van aanval en verdediging! Met deze strategie bemachtigden zij de 2e plaats van de 26, in de grootste categorie die dag, de Lagerhuis+debatten.

Trotse 2e prijswinnaars
Staand v.l.n.r.: Rían Mooney, Nienke van der Aar, Lili Dolleman, Deniz Sözeri; op de voorgrond: Furat Al-Seikh


Bauke speechte ondertussen 3x de sterren van de hemel met ondersteuning van Ozair. Er waren meerdere teams in het Retorica onderdeel dus was er sprake van hevige concurrentie. Bauke en Ozair werden uiteindelijk net 4e van de 14. Zij kwamen maar 5 punten tekort voor de 3e plek.

Al met al was het een prachtige, leerzame zaterdag die niet mogelijk was zonder de ondersteuning van de heer Paltoe.

De leerlingen van de Debatgroep Montaigne Lyceum

10 dec 2019

10 jun 2020

Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

Nieuws

02 jun 2020

Montaigne weer naar school

Op dinsdag 2 juni mochten we, en alle VO scholen in Nederland, onze leerlingen weer verwelkomen na een lange periode van afwezigheid door de ...

Nieuws

18 mei 2020

Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder” Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en ...

Nieuws