5vwo leerling geselecteerd voor studiereis in Duitsland

Met trots kunnen wij, in deze surrealistische tijd met het rondwarende coronavirus, melden dat Kiran uit 5vwo, is geselecteerd om deel te nemen aan de studiereis ‘Deutschland Plus Programm’.

Na het lezen van het informatiepakket over het programma is de leerlingen uit 5vwo gevraagd wie interesse had om hieraan mee te doen. Kiran wilde graag meedoen. Vervolgens is Kiran begin februari voor deze Nuffic-studiereis naar Duitsland voorgedragen. Zowel Kiran als zijn docent Duits schreven een motivatiebrief, uiteraard in het Duits. In deze brief heeft hij onder andere over zijn interesse voor Duitsland, over zijn wens naar een internationale carrière en over de compatibiliteit met het programma geschreven. Zijn docent Duits schreef onder andere dat Kiran door zijn enthousiasme, nieuwsgierigheid, positiviteit en diepzinnigheid veel in de lessen bijdraagt, waardoor zij haar beroep als docent Duits graag uitoefent.

Begin maart kwam het bericht dat Kiran was geselecteerd voor een persoonlijk gesprek in het Goethe Institut in Amsterdam om zijn motivatie persoonlijk toe te lichten. Dat gesprek heeft dus plaatsgevonden en Kiran is geselecteerd om deel te nemen.

Het Goethe-Institut Nederland bevordert de culturele dialoog tussen Nederland en Duitsland. Deze buurlanden worden zich steeds meer bewust van hun overeenkomsten. Het is het doel van het Goethe-Institut om zulke positieve ontwikkelingen te signaleren, te versterken en te ondersteunen.

Kiran gaat de reis het ‘Deutschland Plus Programm’ maken. De leerlingen reizen samen met een volwassen begeleider uit Nederland 3 weken naar Berlijn en Erlangen. De eerste 4 nachten verblijven ze samen in een hostel of hotel in Berlijn. Daarna logeren ze in Erlangen individueel bij een gastgezin en gaan ze met hun gastbroer of -zus mee naar school. Daar wonen ze reguliere lessen bij en volgen ze met hun Nederlandse reisgenoten een apart lesprogramma. De volgende editie van deze studiereis is van 30 juni t/m 19 juli 2020.

De planning wordt waarschijnlijk aangepast i.v.m. de corona situatie.

Voor meer informatie over het programma, klik hier.

20 mrt 2020

10 jun 2020

Hoofdprijs voor slimme Montaigne leerlingen

Nieuws

02 jun 2020

Montaigne weer naar school

Op dinsdag 2 juni mochten we, en alle VO scholen in Nederland, onze leerlingen weer verwelkomen na een lange periode van afwezigheid door de ...

Nieuws

18 mei 2020

Montaigne-leerling wint Young Impact Award Environment

Sara: “Als je niet durft te dromen, dan kom je ook niet verder” Jongeren die bij tegenslag gewoon door blijven gaan, anders durven denken en ...

Nieuws